Sat04042020

Last updateFri, 03 Apr 2020 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa ODRŽANA SKUPŠTINA MEDŽLISA IZ-E KONJIC

ODRŽANA SKUPŠTINA MEDŽLISA IZ-E KONJIC

U petak, 12. februara 2016. godine, u drevenoj sali Narodnog Univerziteta u Konjicu, održana je treća Skupština Medžlisa IZ Konjic.

Skupštinom je predsjedavao i istu vodi predsjedavajući radnog predsjedništva Skupštine Medžlias IZ-e Konjic prof. Himzo Muhibić, a istoj su prisustvovala 44 delegata iz svih džemata Medžlisa IZ-e Konjic.

Skupštini je prisustvovao i muftija mostarski prof. Salem ef. Dedović sa svojim saradnicima Ilham ef. Puce i Mirzom Vilom.
Rad Skupštine protekao je u vrlo konstruktivnoj atmosferi, gdje su delegati razmatrali godišnje izvještaje o radu u 2015. godini. Vjersko-prosvjetne i administrativno-pravne i građansko tehničke, te finansijske službe Medžlisa IZ-e Konjic. Iskazano je zadovoljstvo postignutim rezultatima u protekloj 2015. godini, te istaknuto da se planskim, organizacionim strpljivim radom mogu prevazići problemi, sanirati gubitci i krenuti pozitivnim koracima u budućnost.
Izvještaji o radu svih službe Medžlisa IZ-e Konjic usvojeni su jednoglasno, kao i Budžet izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Konjic za 2016. godinu.

Skupštini se obratio i muftije mostarski prof. Salem ef. Dedović, koje je, pored upućenih selama, u svojoj riječi članovima Skupštine izrazio uvjerenje da ćemo nastaviti jačati duhovne sadržaje, koristeći svaku priliku koja postoji da se duhovno - odgojni rad obogati i unaprijedi.

Nakon završene Skupštine Medžlisa IZ-e Konjic, muftija mostarski Salem ef. Dedović, klanjao džumu-namaz i održao akuelnu i vrlo sadržajnu hutbu u prepunoj novoj gradskoj džamiji u Konjic, čije će otvorenje biti upriličeno, ako Bog da, 24 aprila 2016. godine.


Redžo Muhibić

{flike}