Sat04042020

Last updateFri, 03 Apr 2020 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Nezim ef. Halilović - Muderris održao predavanje u Čaršijskoj džamiji

Nezim ef. Halilović - Muderris održao predavanje u Čaršijskoj džamiji

U ponedjeljak, 22.02.2016. godine, nakon jacije namaza u Čaršijskoj džamiji u Konjicu, saborcima okupljenim na redovnu Skupštinu udruženja "Četvrta muslimanska slavna brigada" i drugim okupljenim džematlijama, obratio se Nezim ef. Halilović-Muderis.

Muderis je prisutne podsjetio na kur'anske ajete i Poslanikove, a.s. hadise koji govore o važnosti očuvanja jedinstva vjernika, ljubavi i potpomaganja među vjernicima te o važnosti iskrena i čista nijeta kojeg treba da prati iskreno, čisto djelo učinjeno isključivo u ime dragog Allaha.

U vremenu kada su nam džamije skoro prazne na namazima podsjetio je na propis i dužnost onih koji čuju ezan i imaju vremena odazvati se na nj prenoseći primjer slijepca koji je tražio do Poslanika da mu dozvoli da klanja kući zbog otežanog kretanja do džamije, pa mu je Poslanik, a.s., upitavši ga da li čuje ezan i nakon potrvdnog odgovora, obavijestio da mu ne može dati tu olakšicu jer čuje ezan i dužan mu se odazvati.

Predavanju su prisustvovale džematlije čaršijske džamije te Muderisovi saborci iz Sarajeva, Prozora, Mostara i Konjica.