Mon02242020

Last updateTue, 11 Feb 2020 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa DANI SEJFULAHA EF. PROHE: Promocija knjige "Pozitivna zajednica"

DANI SEJFULAHA EF. PROHE: Promocija knjige "Pozitivna zajednica"

Promocija knjige " Pozitivna zajednica - alati za izgradnju pojedinca i društva", autora Edina Tule te interaktivna radionica upriličeni su u ponedjeljak u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic, u okviru Kulturno-obrazovne manifestacije "Dani Sejfulaha ef. Prohe".

Edin Tule u okviru interaktivne radionice razgovarao je s prisutnima o tezama intelektualnih resursa pojedinca, neaktiviranju alata za izgradnju individue i društva, te o ostvarivanju harmonije življenja, degradaciji načela kao i mnogim drugim temama kao što su degradacija načela i motivacija i inspiracija u pravilnom i kreativnom djelovanju.

Tule je u izjavi za Fenu kazao da je to već četvrta njegova knjiga koju promovira u Konjicu, te naglasio da su sve njegove promocije knjiga koje su održane po Evropi i Americi, počinjale baš u Konjicu.

Također je dodao da je sama promocija knjige, sporedna aktivnost, s obzirom da više voli napraviti interakciju s ljudima, odraditi određene radionice, te na taj način podijeliti sa prisutnima ono što ima.

-Knjiga nudi konkretne alate za izgradnju kako pojedinca i društva, tako i pozitivne društvene zajednice, koje čovijek može da usvaja i koristi, te da na taj način rješava svoju ličnu ili kolektivnu sudbinu - kazao je Tule te dodao kako su spomenuti alati vezani za različite vještine i različite vrste inteligencije, kao što su socionalna, ekonomska pa i emocionalna.