Sat04042020

Last updateFri, 03 Apr 2020 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa DANI SEJFULAHA EF. PROHE: Multimedijalno predavanje

DANI SEJFULAHA EF. PROHE: Multimedijalno predavanje

U okviru manifestacije "Dani Sejfulaha ef. Prohe" u Drvenoj sali Narodnog univerziteta u Konjicu u subotu, 19.03.2016. godine  prof.dr. Ago Omerbašić, održao je multimedijalno predavanje na temu: BOŽIJI ZAKONI I GRANICE NAŠE SPOZNAJE.

"Cjelokupan razvoj zapadnog mišljenja, rascjep na nauku i vjeronauku, uspjesi prirodnih nauka, tehnička revolucija, sveopća ateizacija društva pripremili su pogodan teren za prihvatanje darvinističke teorije. Zapravo, teorija evolucije je uvijek ostala samo teorija, nikad nije postala nauka. Zašto? Zato što se njeno učenje bazira na pretpostavkama, ona nije u stanju da dā odgovor na mnoga važna pitanja i to ruši njene temelje. Poznati su slučajevi krivotvorenja i izmšljanja dokaza da bi se opravdala ova teorija. A razlog je samo jedan: na sve načine održati ateistički pogled na svijet i ne priznati Allahovo postojanje i Njegovu svemoć." (prof.dr. Ago Omerbašić)