Sat04042020

Last updateFri, 03 Apr 2020 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Održano takmičenje srednjoškolaca u poznavanju životopisa Muhameda a.s.

Održano takmičenje srednjoškolaca u poznavanju životopisa Muhameda a.s.

U subotu, 09.04. 2016.g. u prostorijama Srednjoškolskog centra u Konjicu održano je treće nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom "Sira – životopis Muhammeda, a.s".

Takmičenje je organizirano pod pokroviteljstvom Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH, a na temelju ranije izvršenih prijava srednjoškolaca i prema tekstu knjige mr. Mirze Mešića"Muhammed, a.s., poslanik čovječanstvu". Takmičenje je, za područje Muftijstva mostarskog, održano pored Konjica gdje su se takmičili i srednjoškolci iz Jablanice,  i u Mostaru gdje su se takmičile srednje škole iz Mostara, Stoca. 

Supervizor takmičenja u Konicu bio je prof. Kenan Jazvin koji na je izvijestio da je na takmičenju učestvovalo 38 takmičara. Najveći broj bodova  i prvo mjesto na takmičenju u Konjicu osvojila je Hana Dedović, Srednja škola Konjic, dok je drugo mjesto osvojio Husrep Amir - Srednja škola Jablanica, a treće Muhibić Ajdin - Srednja škola Konjic.

Prema propozicijama takmičenja 40 najuspješnijih učenika, sa svojim vjeroučiteljima, putovat će na nagradnu ekskurziju u Tursku a desetero njih bit će nagrađeno stipendijama u iznosu od po 1000 KM.  Svečanost dodjele stipendija i potpisivanja ugovora održat će se 25.4.2016. u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke.