Thu08132020

Last updateMon, 10 Aug 2020 11am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Mr. Nusret ef. Avdibegović zajedno s gostima iz Irana posjetio Medžlis IZ-e Konjic

Mr. Nusret ef. Avdibegović zajedno s gostima iz Irana posjetio Medžlis IZ-e Konjic

U petak 24. juna 2016. godine, predstavnici Medžlisa IZ Konjic i to: Redžo ef. Muhibić, V.D. glavni imam, hfz. Ruhid ef. Nezir, imam Gradske džamije, dr. Emir Duranović, predsjednik i Hamo Masleša, član Sabora IZ-e u BiH bili su domaćin direktoru Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH mr. Nusretu ef. Abdibegoviću koji je u sklopu ramazanskih obilazaka posjetio Medžlis IZ-e Konjic.

Prilikom boravka mr. Nusreta ef. Abdibegovića u Konjicu, isti je posjetio Gradsku džamiju u Konjicu u kojoj je održao hutbu i predvodio džumu-namaz u prepunoj džamiji.

Mr. Nusret ef. Abdibegović održao je sadržajnu i veoma pučnu hutbu, u kojoj je govorio o ulozi čovjeka na Zemlji, njegovoj vjeri u Uzvišenog Allaha, dž.š., postu kao čovjekovoj snazi vjere. Uputio je čestitke Medžlisu IZ-e Konjic i njegovim predstavnicima na izgradnji ove divne džamije i ostalih pratećih sadržaja, zatim džematu i imamu ove džamije na rezultatima, pošto pet mladića zajedno sa hafizima uče hafisku mukabelu u Gradskoj džamiji u Konjicu.

Poseban program ovim povodom izveo je hor iz Irana. Gradska džamija bila je ispunjena vjernicima.