Sat01252020

Last updateFri, 10 Jan 2020 8am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Predramazanski sastanak imama Medžlisa IZ-e Konjic

Predramazanski sastanak imama Medžlisa IZ-e Konjic

U četvrtak, 25. maja 2017. godine, s početkom u 11 sati održan je predramazanski sastanak imama Medžlisa IZ-e Konjic. Sastankom je predsjedavao i isti vodio v.d. glavni imam Redžo ef. Muhibić. Na sastanku je pored redovnih mjesečnih aktivnosti najviše prostora posvećeno predstojećim mubarek ramazanskim danima i aktivnostima  vezanim za mubarek ramazan. Redžo ef. Muihibić upoznao je imame da će se u vrijeme ramzana na području Medžlisa IZ-e Konjic namazi obavljati u 52 džamije i mesdžida te je za potrebe istih pored 26 redovnih imama angažovan isti broj učenika is vršenika naših medresa.

Između ostalog donešena je odluka da se ramazanske mukabele uče:

-Hafiska mukabela prije podne namaza u Gradskoj džamiji, s početkom u 12 sati. Učit je hafiz Ruhid ef. Nezir, polaznici škole hifza koju on vodi, te hafiz iz Turske koji će kao gost boraviti u našem Medžlisu tokom cijelog mubarek mjeseca ramazana.

-Ženska mukabela u Čaršijskoj džamiji iza podne namaza.

-Tradicionalna mukabela gradskih imama učit će se u Repovačkoj džamiji iza ikindije namaza.

Teravih namaz klanjat će se po takvimu Rijaseta Islamske zajedncie u Bosni i Hercegovini a sabah-namaz u gradskim džamijama klanjat će se 20 minuta po sehuru.