Mon01202020

Last updateFri, 10 Jan 2020 8am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Aktivnosti Medžlisa IZ-e Konjic u prošloj sedmici

Aktivnosti Medžlisa IZ-e Konjic u prošloj sedmici

Protekla sedmica u Medžlisu IZ-e Konjic je u znaku početka mubarek mjeseca ramazana. Povodom nastupanja mubarek ramazana prošlog četvrtka je održan i predramazanski sastanak imama Medžlisa IZ-e Konjic. U petak je klanjana i prva teravija a subotu smo dočekali sehurom i prvim danom posta. Teravih namaz se klanja na 52 mjesta na području Medžlisa IZ-e Konjic. Pored 26 stalno uspolenih imama angažovano je još 26 imama (softa) tokom mubarek ramazana, a kao gost u Gradskoj dažmiji boravi i hafiz iz Turske, koji zajedno sa našim hafizom Ruhid ef. Nezirom obilazi i druge džemate. Jedna od tih posjeta upriličena je 31.maja iza ikindije namaza u džematu Ribići.

Istu večer je organizacija koja je donirala sredstva za izgradnju džamije na Donjem Selu, Qatar Charity, organiziraolai iftar za 100 džematlija u ovoj džamiji. Zajedničkom iftaru na Donjem Selu prisustvovao je i v.d. glavni imam Redžo ef. Muhibić te predsjednik IO Medžlisa IZ Konjic dr. Emir Duranović.

U prostorijama konjičke medrese zajednički porodični iftar priredio je i Aktiv žena pri Medžlisu IZ-e Konjic.

Hafiska mukabela uči su od 12 sati pa do podne namaza u Gradskoj džamiji. Ženska mukabela iza podne namaza u Čaršijskoj džamiji a imamska mukabela iza ikindije namaza u Repovačkoj džamiji.