Fri02212020

Last updateTue, 11 Feb 2020 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Ramazanske posjete: Profesori Karađozbegove medrese

Ramazanske posjete: Profesori Karađozbegove medrese

Profesori Karađoz-begove medrese su u srijedu, 15. maja 2019. godine, posjetili Medžlis Islamske zajednice Konjic. Domaćini profesorima Karađoz-begove medrese bili su imami našeg Medžlisa na čelu sa Refik ef. Delićem, glavnim imamom Medžlisa IZ-e Konjic.
Nakon zajedničkog iftara, profesori  su teravih-namaz klanjali u konjičkim džamijama, te održali ramazanska predavanja. Tako je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, održao predavanje u džematu „Gornje Polje“, sekretar Almir Potur u džematu „Lisičići“, profesor Meadin Mrndžić u džamiji na Vardi, profesor Smajo Čolaković u Repovačkoj džamiji, profesor Šefko Tinjak u Tekijskoj džamiji, profesor Suljo Cikotić u Čaršijskoj džamiji, profesor kurra-hafiz Armin Abaza u Gradskoj džamiji, profesor hafiz Emin Tucović u džematu Prkanj, dok je profesor Muhamed Purišević boravio u džematu Glavičine.

Kroz svoja obraćanja, profesori Medrese su zahvalili džematlijama, imamima i glavnom imamu Medžlisa IZ-e Konjic na svesrdnoj podršci u radu Karađoz-begove medrese svih proteklih godina, a koja se odvijala kroz akciju kurbana, sakupljanje poljoprivrednih proizvoda i slične akcije, te su govorili o blagodatima mubarek mjeseca ramazana.