Thu02202020

Last updateTue, 11 Feb 2020 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Omladinski iftar - Konjic 2019.

Omladinski iftar - Konjic 2019.

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Konjic u petak, 24. maja, održan je "Omladinski iftar u Konjicu". Ovogodišnjem omladinskom iftaru prisustvovalo je oko 600 mladih koji su zajednički iftarili na platou ispred Gradske džamije. Iftaru je pored omladine iz Konjica prisustvala i omaldina iz Mostara, Jablanice, Prozora, Hadžića, Kaknja, Sarajeva te drugih mjesta. Iftar je popraćen i prigodnim programom.

Na početku programa omladini se obratio koordinator za mlade pri MIZ Konjic, Ammar Lavić, koji je istakao svoje zadovoljstvo zbog uspješne organizacije jednog ovakvog iftara te omladini poslao poruku važnosti očuvanja zajedništva. Program večeri su zaokružile djevojke iz mostarskog hora "Zambak" izvođenjem ilahija i kasida.
Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo u Konjicu uspjeli oraganizovati jedan ovakav događaj, te na ovaj način omogućili omladini druženje i upoznavanje.


Posebnu zavalnost upućujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizciji ovog iftara, a posebno organizaciji Qatar Charity te Općini Konjic i muftijstvu mostarskom.

Mreža Mladih Medžlis Konjic