Mon12062021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Mevludska svečanost u džamiji u Zukićima

Mevludska svečanost u džamiji u Zukićima

U okviru džematskog odbora Šunji, unutar kojeg gravitiraju naselja Brđani, Bradina, Zukići i Bale, ovogodišnja mevludska svečanost upriličena je u večeras (24.01.2013.g.) iza jacije namaza u džamiji u Zukićima. Mersed ef. Šabanović, imam ovog džemata, naglasio je potrebu i svoju želju da se aktivnosti podjednako održavaju u svim vjerskim objektima  na području ovog džemata, posebno uzevši u obzir da je ovo jedini džemat na području Medžlisa IZ-e Konjic u kom se nalaze i tri džamije (Šunji, Zukići i Brđani). Pored velikog broja džematlija iz Zukića i susjednih naselja mevludskom programu prisustvovao je i veliki broj džematlija iz drugih džemata i grada Konjica. Među njima i gradonačelnik Konjica gospodin Emir Bubalo, zastupnik u državnom parlamentu gospodin Salko Sokolović, predsjednik IO Medžlisa IZ-e Konjic dr. Emir Duranović i dr.

Učenju mevluda su prisustvovali  imami Medžlisa Islamske zajednice Konjic: Alija ef. Drkić, Refik ef. Delić, Amir ef. Cernica, Azem ef. Čomor, Senad ef. Petrovac i dr.

Džematlijama se kratkim vazu-nasihatom obratio Redžo ef. Muhibić a zatim najavio muftiju mostarskog Seid ef. Smajkića, koji je obraćanje započeo ističući zadovoljstvo da je pored velikih svojih obaveza, ove godine uspio naći vremena i pored Gornjeg Polja i Podorašca da prisustvuje i mevludskoj svečanosti u Zukićima. Zahvalio je Redži ef. Muhibiću, vršiocu dužnosti glavnog imama Medžlisa IZ-e Konjic na blagovoremenom kontaktu koji je rezultirao takvom jednom mogućnosti.

Snimak muftijinog predavanje u Zukićima skupa sa predavanjem u Podorašcu biće emitovan u emisiji "Svijetli putevi islama" MIZ-e Konjic, u okviru programa Radio Konjica slijedećeg četvrtka u 12 sati.