Tue07142020

Last updateSun, 12 Jul 2020 12pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Muftijstvo mostarsko posjetio ambasador IR Iran Mahmoud Heidari

Muftijstvo mostarsko posjetio ambasador IR Iran Mahmoud Heidari

Muftijstvo mostarsko posjetio ambasador IR Iran Mahmoud Heidari
 

Muftija mostarski Salem -ef. Dedović primio je danas u službenu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran NJ.E. Mahmouda Heidarija. U iranskoj delegaciji bio je i konzul za kulturu gosp. Ali Ameri.

Razgovarano je o saradnji i mogućim projektima u oblasti kulture i kulturne razmjene. Ambasador je istakao da će konzul za kulturu i kulturne ustanove pružiti značajniju podršku Mostaru i Hercegovini. 

Muftija je izrazio saosjećanje povodom smrti bivšeg predsjednika Islamske Republike Iran Hašemija Rafsandžanija. Upoznao je ambasadora sa stanjem vjerskog života na području Muftijstva, te sa višestoljetnom tradicijom odgoja, obrazovanja i kulture na području Mostara i Hercegovine, sa posebnim osvrtom na Karađoz-begovu medresu, čiji je direktor prisustvovao današnjem sastanku. Istakao je i značaj Univerziteta "Džemal Bijedić" za Bošnjake Hercegovine.

Na kraju susreta muftija je ambasadoru zaželio uspjeh u diplomatskoj misiji i zahvalio na iskazanoj spremnosti za saradnju.

 

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner