Tue07142020

Last updateSun, 12 Jul 2020 12pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Svečani prijem Muftije mostarskog za pobjednicu Kantonalnog takmičenja iz matematike

Svečani prijem Muftije mostarskog za pobjednicu Kantonalnog takmičenja iz matematike

Svečani prijem Muftije mostarskog za pobjednicu Kantonalnog takmičenja iz matematike
 

Muftija mostarski, mr. Salem ef. Dedović, upriličio je svečani prijem za predstavnike Karađoz-begove medrese. Naime, Muftija mostarski je, kao i prethodnih godina, ugostio najbolju matematičarku Karađoz-begove medrese, kao i profesoricu koja ju je pripremala za takmičenje. Ismeta Gafić, učenica drugog razreda Karađoz-begove medrese, osvojila je 1. mjesto u kategoriji drugih razreda na Kantonalnom takmičenju iz matematike, te je za nju i profesoricu Sanju Kapetanović upriličen svečani prijem kod Muftije mostarskog. Delegaciju Karađoz-begove medrese predvodio je prof. hfz. Aid Tulek, direktor škole. 

Muftija mostarski je istakao kako ovaj uspjeh nije slučajan. „On je rezultat rada naše učenice, njenog talenta, njenog dara, ali i posvećenosti i predanosti radu profesorice Sanje, koja može biti ponosna na ove rezultate, kao i cijela Karađoz-begova medresa“ – poručio je mr. Salem ef. Dedović. 

Organizovanjem svečanog prijema želio je na zvaničan način da uputi čestitku povodom velikog uspjeha, poručivši: „Radujemo se ovom uspjehu i želim da ovaj primjer bude podstrek našim drugim učenicima da prepoznaju rezultate i uspjeh koji se ostvaruje“. 

Direktor Karađoz-begove medrese se zahvalio Muftiji mostarskom na upriličenom svečanom prijemu  i što dijeli trenutke radosti sa kolektivom Karađoz-begove medrese povodom uspjeha koji je ostvarila Ismeta Gafić, uz to se osvrnuvši na značaj takmičenja za Karađoz-begovu medresu. 

„Posebno nam je bitan ovaj nivo kantonalnih takmičenja, na kojima se vidi da je Karađoz-begova medresa u rangu elitnih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona. Već petu godinu zaredom pokazujemo da smo u samom vrhu kada su u pitanju takmičenja iz matematike, bosanskog jezika i književnosti, hemije, sporta.“ 

Učenica Ismeta Gafić izrazila je, također, zahvalnost Muftiji mostarskom, jer svečanim prijemom pokazuje da cijeni trud i rad mladih i da je ponosan na njihove uspjehe. 

Riječi zahvalnosti Muftiji mostarskom iskazala je i profesorica Sanja Kapetanović, kao i svim kolegama profesorima koji su imali razumijevanja za učenike dok su trajale pripreme za samo takmičenje. 

Muftija mostarski  uručio je posebne nagrade učenici Ismeti Gafić i profesorici Sanji Kapetanović, među kojima su bile i one novčane. 

(www.medresamostar.com)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner