Tue07142020

Last updateSun, 12 Jul 2020 12pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Danas smo svi, bez obzira na vjeru i jezik, ujedinjeni u boli

Danas smo svi, bez obzira na vjeru i jezik, ujedinjeni u boli

foto: starmo.ba
U Sutini je jučer obavljena dženaza osmogodišnjem Armanu Hadžiomerovića, koji je stradao u subotu, prilikom pada sportskog aviona u Jasenici pored Mostara. Muftija mostarski Salem ef. Dedović prije počekta dženaze kazao je kako su Mostar i Hercegovina obavijeni tugom, te da ne postoje niti može biti riječi koje je opisuju.

"Danas postoji samo nešto što se zove ljekovita snaga koju Bog daruje, to se zove strpljenje. Zove se strpljenje i podnošenje onoga što nas je zadesilo. Ima to što je nadahnuto vjerom u Boga koje nam daje nadu, snagu i utjehu da prebrodimo ono što nam je suđeno da nam se desi. Danas su Mostar i Hercegovina obavijeni tugom. Ona nema predznaka, danas smo svi, bez obzira na vjeru i jezik ujedinjeni u toj boli, u solidarnosti da se olakša ova golema tuga. Porodice Lovrić i Hadžiomerović danas ispraćaju našu djecu. Porodice Sipović i Karačić takođe. Neka dragi Bog nadahne sve nas da se ova velika kušnja podnese", poručio je muftija Dedović.

(Vijesti.ba)

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner