Thu06042020

Last updateThu, 28 May 2020 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Centralna bajramska svečanost na području Muftijstva mostarskog bit će održana u džamiji Osman-paše Resulbegovića u Trebinju.

Centralna bajramska svečanost na području Muftijstva mostarskog bit će održana u džamiji Osman-paše Resulbegovića u Trebinju.

Prema takvimu Islamske zajednice u BiH prvi dan Ramazanskog bajrama je u petak, 15. juna 2018. godine. Centralna bajramska svečanost na području Muftijstva mostarskog bit će održana u džamiji Osman-paše Resulbegovića u Trebinju. Bajram-namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović. Vrijeme bajram namaza je u 5:37.

Sabah namaz klanjat će se u 4:27, nakon čega će se proučiti hafiska dova i u hafiza Kur'ana Časnog promovirati hafiz Sadik-ef. Fazlagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje.

Tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog za zvanice će biti upriličen istog dana u Studentskom hotelu Mostar sa početkom u 20:00.

Muftijstvo mostarsko koristi priliku da svim vjernicima čestita nastupajuće bajramske dane, sa željom da ih provedu u miru i bereketu u krugu svoje porodice, prijatelja i komšija.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner