Tue10162018

Last updateMon, 15 Oct 2018 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Knjige i tekstovi PREVODI KUR'ANA Prevod Kur'ana-Čaušević i Pandža

KUR’AN ČASNI, koji su preveli i prilagodili hafiz Muhammed Pandza i Dzemaluddin Čaušević, izdao Dzemaluddin Čaušević, Sarajevo 1937 godine.

 Riječ izdavača

Ovo opsežno djelo sadrzi tekst časnog Kur’ana, njegov prevod i tumač kod pojedinih ajeta. Ovo lijepo djelo izdajem o doba, kada se u glavnim islamskim centrima slična djela izdaju, i kada se u Misiru ozbiljno radi na prevođenju i tumačenju časnog Kur’ana na razne jezike. Ovo je dijelo izrađeno i sređeno prema gore istaknutim djelima, a naročito prema onom što ga je napisao veliki turski učenjak Omer Riza. Ja se čvrsto nadam da će ova lijepa i časna knjiga dobro doći našem svjetu. Nadam se, da će se sa ovim djelom muslimani lakše uputiti u uzvišeni sadržaj velikog i časnog Kur’ana, a to mi je glavni cilj bio.

Osim toga želio sam da naša braća razasuta po cijelom svjetu vide i saznaju, da i mi muslimani u ovom kraju Evrope, i ako malobrojni da možemo i hoćemo da prevodimo i tumačimo uzvišeni izvor naše vjere onako, kako to i čini glavni centri Islamskih zajednica. Želio sam da dokažem da se ne smije mjeriti naša velikodušnost, prema našem malom broju prema nama u ovom kutu Evrope.

Nadajući se da će mi Allah ispuniti tu moju želju i oslanjajući se na Njegovu pomoć, danas dajem djelo da se štampa.

Sarajevo 1 Ramazana 1355, studeni 1936.

 Mi ćemo nastojati u narendom periodu unijet kompletan sadržaj ovog prijevoda, do tada nudimo  mogućnost online čitanja a u tabeli ispod unosićemo poglavlja kako ih budemo obrađivali. (Administrator)

Display # 
Title Author Hits
001. Poglavlje 1- El Fatiha Written by Medzlis IZ Konjic 1629
002. Poglavlje Bekare Written by Medzlis IZ Konjic 2060
036 - Poglavlje JA SIN Written by Medzlis IZ Konjic 2371
109. Poglavlje KJAFIRUN Written by Medzlis IZ Konjic 1337
110. Poglavlje Nasr Written by Medzlis IZ Konjic 1235
111. Poglavlje LEHEB Written by Medzlis IZ Konjic 1257
112. Poglavlje IHLAS Written by Medzlis IZ Konjic 1240
113. Poglavlje FELEK Written by Medzlis IZ Konjic 1432
114. Poglavlje Nas Written by Medzlis IZ Konjic 1179

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.