Wed12192018

Last updateMon, 10 Dec 2018 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Reisu-l-ulema u posjeti Muftijstvu mostarskom i MIZ Konjic

Reisu-l-ulema u posjeti Muftijstvu mostarskom i MIZ Konjic

Reisu-l-ulema u posjeti Muftijstvu mostarskom i MIZ Konjic
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović boravio je danas u službenoj posjeti Muftijstvu mostarskom i Medžlisu Islamske zajednice Konjic. Posjeti su prisustvovali muftija mostarski Salem ef. Dedović, šef Kancelarije reisu-l-uleme Rifat Fetić, šef Odjela za mektebe pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta dr. Enes ef. Svraka, sabornik Hamo Masleša, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić.

Najprije je održan sastanak u uredu glavnog imama MIZ Konjic, a reisu-l-ulema je u sklopu svoje posjete prisustvovao i mektebskom času u džematu Čelebići, gdje je razgovarao sa imamom ovoga džemata Salih ef. Jusufovićem.

Današnja posjeta je nastavak programa obilaska mekteba u svim muftijstvima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji ima za cilj da se stekne uvid u primjenu jedinstvenih standarda, metoda i nastavnih sredstava, kao i različitosti koje su uvjetovane objektivnim okolnostima s kojima se naši imami susreću na terenu.

Pogledajte i video link

 

 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.