Fri02212020

Last updateTue, 11 Feb 2020 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Otputovale hadžije Muftijstva mostarskog

Otputovale hadžije Muftijstva mostarskog

Jučer, 31.07.2019. godine (srijeda) u poslijepodnevnim satima hadžije sa područja Muftijstva mostarskog otputovali su u Sarajevo odakle su poletiti prema Medini kako bi ispunili svoju petu islamsku dužnost. Naše hadžije su u grad Allahovog poslanika stigle u jutarnjim satima. Ovogodišnji vodič za hadžije Muftijstva mostarskog Nihad ef. Ahmetović prije polaska prema Sarajevu je rekao: “Naše hadžije su sretne, ushićene. I ja sam pun ushićenja i s nestrpljenjem očekujemo naš polazak, jer ovo je naše životno putovanje“

Hadžije sa područja Konjica su nakon ikindije namaza sa platoa ispred Gradske džamije ispratili članovi porodica kao i džematlije našeg Medžlisa. Ove godine sveta mjesta Mekku i Medinu pohodi 57 hadžija Muftijstva mostarskog dok sa prostora Medžlisa IZ-e Konjic putuje njih 11 preko mostarskog muftijstva i 8 preko drugih muftijstava:

Alić Avdo kao bedel za Alić Eminu, Bajić Muhamed, Bilić Zijad, Bubalo Saira, Delić ef. Refik kao bedel za Maksumić Ismeta, Drkić ef. Alija, Džajić Ahmed kao bedel za Džajić ef. Osmana, Graho Hajna kao bedel za Graho Muharema, Kurtović Nazif kao bedel za Šurković Sulejmana, Spiljak Ibro kao bedel za Spiljak Mehu, Sultanić Elmin, Mušinović Emin kao bedel za Mezit Enesa, Mušinović Fata, Hodžić Armir, Hebibović Hakija, Hondo NIjaz, Hafizović Habiba kao bedel  za Spužić Rabiju iz Seonice.

Molimo Allaha dž.š. da našim budućim hadžijama olakša obrede hadždža, da im ukabuli njihov hadždž. Molimo Ga da i sljedećih godina bude putnika na hadždž, da oni koji nisu obavili hadždž da im Allah omogući da ga obave, a oni koji su obavili da ponovo posjete ta sveta mjesta. Amin!

Povezane vijesti: Proučena ikrar dova za hadžije s područja Konjica