Sun08092020

Last updateSat, 08 Aug 2020 6pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Počela nova mektebska godina

Počela nova mektebska godina

U subotu 7. septembra 2019.g., upisom novih i starih polaznika, u svim mektebima na području Medžlisa Islamske zajednice Konjic počela je mektebska nastava koja će trajati do 7. juna 2020. godine.

Slijedeći uputstva Uprave za Vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na vrijeme su poduzete sve mjere kako bi naši mektebi i muallimi spremno dočekali ovogodišnje polaznike.

Mektebska nastava u ovom dijelu Bosne i Hercegovine ima poseban značaj imajući u vidu sve okolnosti sa kojima se susreću đaci i njihovi roditelji. S tim u vezi, Medžlis Islamske zajednice Konjic ulaže dodatne napore kako bi aktivnosti u mektebu na što bolji način približili, kako djeci, tako i roditeljima.

Mektebska nastava u 2019./2020. godini izvodiće se i realizirati prema važećem Nastavnom planu i programu usvojenom na sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH 24. juna 2004. god., i ilmihalima/udžbenicima 1–9 namijenjenih za devetogodišnji program mektebske nastave.

Na temelju odredbi Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi, te u skladu sa zaključkom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Uprava za vjerske poslove Rijaseta ranije je obavijestila javnost o organiziranju mektebske nastave u 2019./20. godini, tj. početku i završetku mektebske godine, Nastavnom planu i programu po kojem će se izvoditi mektebska nastava, te kalendaru mektebske nastave i mektebskih takmičenja za 2019./2020. godinu.