Tue09292020

Last updateThu, 17 Sep 2020 8am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa SVEČANO OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

SVEČANO OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Obilaskom Šehidskog mezarja kod Čaršijske džamije u Konjicu u ponedjeljak 25. novembra 2019.godine, počelo je obilježavanje 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Konjicu. Okupljenim građanima obratio se i glavni imam Medžlisa IZ-e Konjic Refik ef. Delić ukratko podsjećajući na važnost ovog praznika za našu državu te na važnost sjećanja na šehide i borce koji su odbranili ovu državu kada je  bilo najpotrebnije, žrtvujući svoje živote.

Potom je uslijedilo učenje fatihe i polaganje cvijeća na spomen obilježje IV Muslimanske brigade, na spomen obilježje poginulim maloljetnim pripadnicima ARBIH kod Srednje škole, a zatim na Musali na spomen obilježju poginulim policajcima, Partizanskom groblju i spomen obilježju „Crnih labudova“, djeci-žrtvama rata i na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima na Trgu državnosti „Alija Izetbegović“ u centru Konjica. Svečanost obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH nastavljena je Svečanom akademijom u Kino sali Narodnog univerziteta u 13:00 sati uz bogat kulturno-umjetnički program.

 

 

SVIM POSJETIOCIMA NAŠEG PORTALA ČESTITAMO DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE