Tue09292020

Last updateThu, 17 Sep 2020 8am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Dan državnosti uz novi portal Media centra Islamske zajednice Preporod.info

Dan državnosti uz novi portal Media centra Islamske zajednice Preporod.info

25 11 2019 01 portal preporod info

SARAJEVO, 25. NOVEMBRA (MINA) - Media centar Islamske zajednice u BiH danas je svečano pustio u rad novi informativni portal www.preporod.info. Sa drugačijim konceptom, informativno-multimedijalnim pristupom, pravovremenim i provjerenim informacijama, portal Preporod.info će se nastojati pozicionirati kao relevantan među članovima Islamske zajednice, ali i ostalim čitateljima koji će na našoj medijskoj platformi pronaći zanimljive i ozbiljne sadržaje.

Vjerujemo da će  Preporod.infobiti sasvim nova, drugačija i u pozitivnom smislu avangardna pojava na medijskoj sceni Bosne i Hercegovine, ali i regiona i svijeta. Posebno stoga što Media centar Islamske zajednice, uz kapacitete kojima raspolaže, kadrovske i tehničke, hoće i može osigurati da  Preporod.info vremenom postane prepoznatljiv medijski brend.

Portal je pušten u rad simbolično, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, i na taj način pokazujući šta želimo, za koje vrijednosti ćemo se zalagati te šta promovirati u radu.

Nadamo se da ćemo tim putem hoditi još dugi niz godina, uspješni u realizaciji ciljeva koje smo postavili.

Preporod.info neće biti samo novi portal već i otvaranje puta za nove, mlađe generacije što je posebno važno s obzirom na brzinu transformiranja medijskih platformi čiji je tempo teško i predvidjeti. 

Ovim povodom Media centru prvi je čestitku uputio reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović.

„Raduje me da je i IZ-a iskoračila, da je Media centar napravio ovaj korak. Nadam se da će  Preporod.info kao novi portal IZ-e nastaviti onu tradiciju koju ima Preporod kao novina, koja ovih dana obilježava i 50 godina svoga izlaženja“, kaže se u čestitki reisu-l-uleme.