Mon02172020

Last updateTue, 11 Feb 2020 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Komisija za dijalog franjevačkog reda iz Rima u posjeti Muftijstvu mostarskom

Komisija za dijalog franjevačkog reda iz Rima u posjeti Muftijstvu mostarskom

Komisija za dijalog franjevačkog reda iz Rima u posjeti Muftijstvu mostarskom

Članovi komisije za dijalog franjevačkog reda iz Rima predvođeni fra Ikom Skokom, bivšim gvardijanom Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Mostaru posjetili su mostarsko muftijstvo gdje su se susreli sa mostarskim muftijom Salem ef. Dedovićem i v.d. glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Mostar Dinom ef. Maksumićem.

Članovi ove visoke franjevačke delegacije su se interesovali za stanje, izazove i perspektive međureligisjkog dijaloga u BiH, a napose u Mostaru. Iskazali su priznanje muftiji za napore i korake koje poduzima na planu međureligijskog dijaloga i saradnje, te zahvalili na prijemu i razmjeni ideja.

Muftija je iskoristio priliku da ih upozna sa strukturom mostarskog muftijstva i aktivnostima, te realizovanim projektima međureligijske saradnje. Visoka franjevačka delegacija planira posjetiti Sarajevo i Srebrenicu gdje će odati počast žrtvama genocida.

www.muftijstvo-mostarsko.ba