Wed01292020

Last updateMon, 27 Jan 2020 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Posjeta Univerzitetu "Džemal Bijedić"

Posjeta Univerzitetu "Džemal Bijedić"

U petak, 4. maja 2018. godine, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović sa saradnicima boravio je u službenoj posjeti Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru. Tom prilikom muftija se susreo sa novoizabranim rektorom Univerziteta prof. dr. Elvirom Zlomušicom. Sastanku su prisustvovali i predsjednica upravnog odbora Univerziteta "Džemal Bijedić" prof. dr. Azra Špago, prorektor za naučno-nastavna pitanja prof. dr. Senad Rahimić, prorektor za nauku i naučno-istraživački rad doc. dr. Denis Mušić i prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr. Maja Kazazić.

Muftija je na početku razgovora uputio iskrene čestitke prof. dr. Elviru Zlomušici na izboru i imenovanju na funkciju rektora i poželio mu uspjeh u radu. Govorio je i o važnosti Univerziteta “Džemal Bijedić” u sveukupnim društvenim procesima i kretanjima.

Rektor Zlomušica i njegovi saradnici upoznali su muftiju o značajnim infrastrukturnim i drugim projektima koji se realizuju na Univerzitetu “Džemal Bijedić”. Istaknuto je da se pokreću novi studijski programi za koje srednjoškolci već pokazuju veliko zanimanje, te da studenti Univerziteta “Džemal Bijedić” posjeduju zavidan nivo znanja i da je kod studenata vidljiva želja za stjecanjem novih znanja.

Naglašeno je da, zahvaljujući dobroj saradnji sa drugim univerzitetima u okviru Erasmus+ programa, studenti, nastavno i administrativno osoblje Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru imaju mogućnost stjecati nova znanja i vještine u brojnim evropskim sredinama.

Tokom razgovora naglašen je značaj i vrijednost međusobne saradnje Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Muftijstva mostarskog, pri čemu je istaknuto da značajan broj diplomanata Karađoz-begove medrese svoje školovanje nastavlja upravo na Univerzitetu “Džema Bijedić”.

Spomenut je i vrijedan projekat zajedničke saradnje koji se realizuje kroz smještaj studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u vakufskom studentskom hotelu Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Dogovoreno je da će se raditi na tome da saradnja u budućnosti bude još jača i snažnija.