Sat05302020

Last updateThu, 28 May 2020 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Ramazanska posjeta muftije mostarskog Medžlisu Islamske zajednice Konjic

Ramazanska posjeta muftije mostarskog Medžlisu Islamske zajednice Konjic

U utorak, šesnaestog dana mjeseca ramazana, u mubarek noći Lejletu-l-Bedr, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović sa saradnicima posjetio je Medžlis Islamske zajednice Konjic, gdje je prisustvovao medžlisovom tradicionalnom donatorskom iftaru.

U svom obraćanju vjernicima nakon teravih-namaza u Gradskoj džamiji muftija je govorio o blagodatima mubarek mjeseca ramazana, s posebnim osvrtom na događaj pobjede na Bedru. 

Naglasio je da je pobjedi na Bedru prethodila izgradnja zajedništva, sloge i jedinstva među vjernicima, te da je zahvaljujući unutrašnjoj snazi tadašnje zajednice vjernika Allah Uzvišeni dao svoj blagoslov i poslao meleke da budu na njihovoj strani.

Istakao je da treba raditi da bude zdrava i pozitivna atmosfera među vjernicima. “Moramo biti braća jedni drugima, kako nas Kur’an uči. U svakom djeliću i aspektu naših života, toliko nam je potrebno to zajedništvo”, poručio je muftija.