Sat03062021

Last updateFri, 05 Mar 2021 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Posjeta muftije mostarskog Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj

Posjeta muftije mostarskog Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj

U periodu od 13. do 15. septembra 2019. godine, u službenoj posjeti Njemačkoj, džematima Koblenz i Mainz, boravio je muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović sa saradnicima.

Muftija je u petak predvodio džuma-namaz i održao hutbu u džematu Koblenz. U hutbi je, između ostalog, istakao da vjernici dobrim djelima na najljepši način promovišu svoju vjeru.

“Sudbina je dovela muslimane da ovdje grade svoj život, svoju zajednicu. To treba spoznati kao priliku i vrijednost. Članovi ove zajednice ambasadori su islama i muslimana, bošnjačkog identiteta i kulture u ovom dijelu svijeta”, poručio je muftija.

Nakon akšam-namaza u džematu Koblenz upriličena je i promocija knjige “Riječ nade”. Promotori knjige bili su imam džemata Asim-ef. Jelovac, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje muftijstva mostarskog Ilham-ef. Puce i autor mr. Salem-ef. Dedović, muftija mostarski.

Po završetku promocije u druženju sa džematlijama muftija je imao priliku upoznati se sa organizacijom i aktivnostima džemata Koblenz, o čemu su ga detaljno upoznali predsjednik džemata g. Hajrudin Katica i imam Asim-ef. Jelovac. Muftija je pohvalio rad džemata i čestitao na brojnim uspješno realizovanim sadržajima.

Prilikom ove posjete muftija je uručio i zahvalnicu za podršku koju je ovaj džemat pružio za projekat izgradnje džamije u Gornjem Zaliku, na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Muftija je u subotu zajedno sa saradnicima prisustvovao svečanoj inauguraciji uručenja Murasele prvom muftiji Islamske zajednice Bošnjaka u Zapadnoj Evropi dr. Osmanu ef. Kozliću, koja je održana u gradu Mainzu.

U nedjelju je prisustvovao i svečanom otvaranju Islamskog centra u Mainzu, za čiju izgradnju je u proteklih šest godina utrošeno 2,5 miliona eura.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner